ASTORIA-SALI – KETTERÄSTI MUUNTAUTUVA SATAVUOTIAS

ASTORIA-SALI – KETTERÄSTI MUUNTAUTUVA SATAVUOTIAS

Kultaa, kimallusta, hillittyä ja arvokasta. Samppanjaa ja sirkushuveja. Puistomaisemaa, viidakkoa, urbaania, industriaalia…huh, ei ole helppoa olla juhlatila. Tänä päivänä juhlatiloilta vaaditaan paljon muuntautumiskykyä. Täytyy olla melkoinen kameleontti, jotta taipuu moniin tarpeisiin ja toiveisiin.

Helsingissä on paljon erilaisia tapahtumatiloja mutta harvasta tilasta huokuu samanlainen arvokkuus, kuin uusklassista tyylisuuntaa edustavasta Astoria-salista. Aikoinaan elokuvateatteriksi valmistuneessa rakennuksessa on kauniilla ornamenteilla koristeltu juhlasali, yläparvi, esiintymislava sekä alakerrassa vastikään remontoitu Astor-kabinetti. Juhlasalin alkuperäisellä tammiparketilla on tanssittu häävalssia, letkajenkkaa, kuumimpia discohittejä ja tulisia tangoja.

Vaikka Astoria-salista huokuu tietynlainen historian siipien havina, älä anna sen hämätä. Tilasta löytyy varsin kattava av-tekniikka kokouksiin ja seminaareihin. Monien mielestä Ison Roobertinkadun helmi on parhaimmillaan juuri sellaisenaan kuin se on: arvokkaana, tunnelmallisena ja klassisena. Mutta tämä satavuotiaspa muuntautuukin ammattilaisten avustuksella käden käänteessä mitä erilaisimpiin teemoihin ja tarpeisiin, joita täydennämme räätälöidyillä makuelämyksillä. Tila sopii mainiosti häiden, yritysjuhlien, asiakastapahtumien, tyky-päivien, seminaarien ja muiden elämän tärkeiden juhlien ja tapahtumien viettoon.

Jos seinät osaisivat puhua, kaappaisin kulhollisen popcornia ja istuisin rennosti Astoria-salin yläparvelle kuuntelemaan tarinointia menneistä juhlista ja tapahtumista sadan vuoden ajalta. Mitä kaikkea nämä seinät ovat nähneetkään ja mitä kaikkea ne tulevat vielä näkemään! Ehkäpä myös sinun juhlasi?