YMPÄRISTÖYSTÄVÄLLISEMMÄT KESÄJUHLAT

YMPÄRISTÖYSTÄVÄLLISEMMÄT KESÄJUHLAT

Kestävä kehitys on paras trendi pitkään aikaan! Meistä jokainen voi ehkäistä ympäristörasitusta pienilläkin teoilla jokapäiväisessä elämässä. Niin myös yritysten tapahtumia ja juhlia suunniteltaessa. Nappaa tästä vinkkejä ympäristöystävällisempiin kesäjuhliin!

Tapahtumapaikka kannattaa miettiä niin, että se on helposti saavutettavissa kävellen tai julkisilla. Jos tapahtumapaikalle täytyy matkustaa eikä se onnistu julkisilla, järjestä kaikille yhteinen kimppakyyditys. Tapahtumapaikan löytäminen voi myös olla osa pelinhenkeä. Ei muuta kuin `amazing race´ käyntiin ja johdattele vieraat paikalle vinkkien ja tehtävien avulla, kävellen, pyöräillen tai julkisilla.

Valoilla saat helposti ja kustannustehokkaasti tunnelmaa tilaisuuteen kuin tilaisuuteen. Myös interaktiiviset seinät tuovat hauskan lisän tapahtumiin ja osallistavat vieraita. Entä onko toimistollanne paljon viherkasveja? Niitä voi hyvin käyttää tapahtuman koristelussa. Mikäli haluat tuoda väriloistoa juhliisi kukkien avulla, kuivata kukat tapahtuman jälkeen ja käytä ne uudestaan.

Tapahtuman tarjoiluissa pystyt huomioimaan ympäristö ystävällisyyden monella tapaa. Suosi kasvisruokaa, lähellä tuotettua ja kausiajattelua. Menussa on hyvä huomioida myös mahdollisimman pieni hävikki. Lautasannokset voivat hillitä silmillä syömistä mihin seisovapöytä usein voi houkutella, mutta toisaalta taas seisovasta pöydästä jokainen voi ottaa juuri sen verran, kuin itse haluaa. Mikäli kyseessä on tapahtuma, jossa käytetään kertakäyttöastioita, näiden tulisi olla valmistettu biohajoavasta materiaalista. Unohda muoviset vesipullot ja tarjoa puhdasta ja maukasta kraanavettä suoraan koto-Suomesta!

Tässä vain pintaraapaisu kohti ympäristöystävällisempää tapahtumaa, tosin pienetkin teot vaikuttavat. Hankintojen keskittäminen on myös olennaista ekologisemman tapahtuman suunnittelussa. Mitä vähemmän toimijoita, sitä vähemmän kuljetuksia. Hankintojen keskittäminen ja tapahtuman suunnittelun sekä tuotannon siirtäminen luotettavalle kumppanille säästää myös aikaasi ja resurssejasi.

Kohti vihreämpää kesää!